Toyota MR2 Spyder uit 2002 aanwezig

Toyota MR2 Spyder uit 2002 aanwezig

Japanse auto's laten zich uitstekend lenen voor allerlei aanpassingen en tuning. Dit is dan ook een van de redenen waarom veel liefhebbers in Nederland in het bezit zijn van een JDM-car. De auto waar we in dit artikel naar kijken is de Toyota MR2 Spyder, die als legendarisch omschreven kan worden in deze scène. De MR2 zal tijdens AutoMadness Assen op de showpaddocks te bezichtigen zijn. 

Wat moet je weten over deze Toyota MR2 Spyder?

De Toyota MR2 Spyder werd aangedreven door een 1.8-liter viercilindermotor. Deze motor was voorzien van variabele kleptimingstechnologie (VVT-i), wat hielp bij het optimaliseren van zowel de prestaties als de brandstofefficiëntie. Het vermogen varieerde afhankelijk van de markt, maar het lag meestal tussen de 138 pk (101 kW) en 140 pk (103 kW). Het koppel bedroeg rond de 170 Nm. De MR2 Spyder was voorzien van een sportief onderstel en een laag zwaartepunt, waardoor hij zich uitstekend leende voor bochtige wegen. De precisiebesturing en het uitgebalanceerde chassis zorgden voor een vermakelijke en betrokken rijervaring, typisch voor een achterwielaangedreven roadster.

Wat kun je verwachten tijdens AutoMadness Assen?
Kom op 19 mei 2024 van 09:00 tot 17:00 naar "AutoMadness Assen" op het TT Circuit! In totaal is er plaats voor ruim 2000 auto's op de showpaddocks, zullen er dragraces op het rechte stuk worden gehouden en kijken en horen we vooral wie het luidste is bij de revbattles. Zoals je van AutoMadness gewend bent zijn alle auto's welkom, van klassiekers tot tuning en van busjes tot driewielers. Dit autofeest vieren we uiteraard niet alleen, zo zullen er enkele bekende autofans aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld Enzo Knol! AutoMadness Assen valt op dezelfde dag als Supercar Madness, waarbij de rechterpaddock vol zal staan met supercars. Wanneer je een ticket voor een van de events koopt, heb je toegang tot beide shows!

BESTEL HIER JE TICKETS!

FOLLOW US: