Dodge Charger R/T uit 1970 aanwezig

Dodge Charger R/T uit 1970 aanwezig

De belangstelling voor Amerikaanse auto's is de laatste jaren enorm groeiende. Dit blijkt wel uit evenementen als American Sunday op Zandvoort en Assen, die ieder jaar in omvang groeien. In dit artikel kijken we naar een Dodge Charger R/T uit 1970, die tijdens AutoMadness Assen op de showpaddocks te bezichtigen zullen zijn. 

Wat moet je weten over deze Dodge Charger R/T?

De Dodge Charger R/T werd aangedreven door een reeks krachtige V8-motoren, waarbij een van de meest iconische opties de 7.2-liter (440 cubic inch) Magnum V8 was. Deze motor leverde een indrukwekkend vermogen van ongeveer 375 pk (279 kW) bij 4.600 tpm. Een andere krachtige motoroptie was de legendarische 426 Hemi V8, die nog meer vermogen produceerde, met een geschatte output van 425 pk (317 kW). De topsnelheid was indrukwekkend en lag rond de 225 km/u, wat opmerkelijk was voor die tijd. De Charger R/T van 1970 had een opvallend en agressief ontwerp, met zijn kenmerkende haaienneusgrille, verbrede carrosserie en opvallende achterlichten. 

Wat kun je verwachten tijdens AutoMadness Assen?
Kom op 19 mei 2024 van 09:00 tot 17:00 naar "AutoMadness Assen" op het TT Circuit! In totaal is er plaats voor ruim 2000 auto's op de showpaddocks, zullen er dragraces op het rechte stuk worden gehouden en kijken en horen we vooral wie het luidste is bij de revbattles. Zoals je van AutoMadness gewend bent zijn alle auto's welkom, van klassiekers tot tuning en van busjes tot driewielers. Dit autofeest vieren we uiteraard niet alleen, zo zullen er enkele bekende autofans aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld Enzo Knol! AutoMadness Assen valt op dezelfde dag als Supercar Madness, waarbij de rechterpaddock vol zal staan met supercars. Wanneer je een ticket voor een van de events koopt, heb je toegang tot beide shows!

BESTEL HIER JE TICKETS!
 

FOLLOW US: